בתור רוקחת אימצתי תחביב קצת הזוי- והוא לקרוא לפרטי פרטים את רשימת המרכיבים של כל מוצר שאני נתקלת בו, זה התחיל כתחביב מקצועי פשוט לזהות מרכיבים בעייתיים במוצרי קוסמטיקה או חומרי ניקיון ביתיים- כל מיני רעלים נפוצים שלא רצינו בבית.
משם זה גלש והתחבר לאהבה שלי ללמוד להכין דברים בעצמי- רשימת המרכיבים נותנת לי תמונה ראשונה איך להכין קורנפלקס(-בקרוב אצלכם!), קטשופ ביתי, לחם כוסמין ובעצם כל דבר- אני מעדיפה לקנות או לגדל או לאסוף חומרי גלם- ולייצר עבורנו מה שאפשר עם החן והגוון המשפחתי שלנו.
וככה גם עם חומרי יצירה- זה אחד הדברים שילדים נמצאים איתם במגע רצוף, יומיומי,ולפחות אצלנו ישיר ונרחב במיוחד…(“איך הגיע לך גואש לבית שחי”??,”למה אתה לועס פלסטלינה?!” )
כמובן שזה מיד נכנס לרשימת ה”ללמוד איך להכין” שלי-הרגשתי כאמא שיהיה נחמד להכין לקטנים צבעים שעשויים מחומרים טבעיים וטובים במיוחד- הרבה יותר מנפט גולמי- שמרכיב כמעט כל מה שילד משחק, לובש, נושם ואוכל אותו היום.
וכשגיליתי כמה זה קל- וכשהם גילו שההכנה אפילו מהנה יותר מלהשתמש בצבעים עצמם- זה הפך לחגיגה ששווה הרבה יותר מלקנות להם חומרי יצירה אקולוגים, הכינו עם ילדכם את חומרי היצירה שלכם!
נתחיל בצבעים- גירי פנדה רגילים מכילים רשימת מרכיבים רעילה במיוחד- בגילאי 2-5- הילדים גם אוהבים לטעום ולהרגיש את הצבע – המתכון הזה מכיל סבון טבעי מגורד, אולי לא הייתי מגישה אותו לארוחת צהריים,(אל תתפסו אותי על המילה, גם זה עלול לקרות:) אבל אם קצת טועמים לא קורה שום דבר, הטעם לא משו- אבל הגוונים יוצאים רכים פסטליים חלומיים ויפים במיוחד.
מה צריך?
-סיר בן- מרי (סיר גדול ובתוכו סיר קטן יותר)
– 4 כוסות נייר חד פעמיות (או יותר, לפי מספר הגוונים)
– כף לערבוב
-תבנית בצורה הרצויה- עדיף מסיליקון, אפשר גם של קוביות קרח
– כוס דונג דבורים מרוסק
– צבע מאכל טבעי (אנחנו השתמשנו גם בפפריקה, כורכום, ופיגמנטים שאספנו מהמכתש הגדול!)
– כוס סבון (עדיף כמובן סבון טבעי) לבן מגורר (תנו להם לרסק בפומפיה בקערה-זה פעילות ליום שלם ואח”כ מיד לאמבטיה)
הכנה –
- נקח סיר כפול – סיר רחב בו נרתיח מים וסיר קטן יותר שיושב בתוכו ובו נמיס את השעוות דונג וכוס הסבון יחד – סיר כזה, אגב נקרא “בן מרי”- ומעכשיו תפגשו אותו הרבה.
- בסיר הקטן נמיס יחד את גרגרי הסבון והדונג עד לנוזל אחיד
- נטפטף את הצבע הרצוי- 4 טיפות לצבע פסטלי,6 לצבע חזק- תלוי מאד בסוג צבעי המאכל, החזקים ביותר זה המשחות צבע-מאכל, תשחקו עם זה ותראו לילדים שיבחרו את הגוון הרצוי- זה נהיה בהיר מעט כשמתייבש! ולכן מומלץ ליצור צבע חזק- שלא יבאס את הקטנים כשיתייבש.- כשהנוזל התאחד ונמס נחלק את הנוזל לכמה כוסות נייר חד-פעמי כדי שנוכל להכין כמה צבעים מהעיסה הזו-
- לערבב היטב את הצבע ולשפוך את הנוזל לתבניות סיליקון בצורה הרצויה- אפשר גם תבנית של קוביות קרח- ואפשר תבניות סיליקון בצורות שונות, אנחנו בחרנו לבבות והקטנה הלכה לישון מחובקת עם הצבע החדש…
להכניס לפריזר עד שזה מתקשה ממש- בין שעה לשלוש- להוציא מהתבניות ולשמור בקופסא מיוחדת- שאפשר לקשט בצבעים החדשים.
כמו שאר הדברים “תוצרת בית”- הקטנים מרגישים את התהליך וזה נותן להם יחס שונה לגמרי לצבעים הביתיים לעומת הקנויים:
* זה שהכנו אותם יחד
* ובחרנו את הצבעים
*והרחנו את הסבון
*והריח נשאר בצבעים
*וחיכינו שיתקשו ויהיו מוכנים
* והצבע גדול ונוח לאחיזה ביד הקטנה
– כל אלו הופכים את קופסאת הצבעים לצבעים אישיים בגוון של כל אחד.
מחכה לראות את קופסאת הצבעים שהכנתם !
אהבתם את הפוסט? שתפו חברים!
אסתר